Skip to main content

U povijesnom Kneževom dvoru u Stonu, otvoren je Prezentacijski centar “Dvor”, koji predstavlja spoj tradicionalnog uzgoja hrane i suvremenog doživljaja, te pruža jedinstvenu priliku za istraživanje bogate kulturne i gastronomske baštine Pelješca.

Interaktivne ploče i izložbeni eksponati omogućuju posjetiteljima da detaljnije istraže svijet malostonskih kamenica, plavaca malog i stonske soli. Prostor je obogaćen elementima interaktivnosti, posebno prilagođen najmlađim posjetiteljima, omogućujući im da koriste sol, vino i kamenice za stvaranje vlastitih umjetničkih djela.

Inspirativni likovni postav unutar Kneževog dvora, osmislili su, Marko Barišić i Mirna Vulin iz tvrtke Republic u suradnji sa suradnicom Mirjanom Petrinom iz Crtaone, te Kristinom Vujicom i Natalijom Mavar iz Plan Axisa.

Prilikom otvorenja samog centra, u njegovoj multimedijalnoj dvorani otvorena je i izložba Likovne kolonije Komarda Art Park, koja je održana u suradnji s Domom Marina Držića. Izložba predstavlja radove 12 talentiranih umjetnika s područja Dubrovnika i Pelješca, čije kreacije obogaćuju kulturnu scenu regije.

Ovaj značajan projekt realiziran je kroz suradnju Dubrovačko-neretvanske županije i niza partnera iz Hrvatske i Italije. Ukupna vrijednost projekta premašuje 3,7 milijuna eura, s milijun eura osiguranih za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Ključna svrha za Dubrovačko-neretvansku županiju u sklopu projekta “TAKE IT SLOW” bila je obnoviti i revitalizirati Knežev dvor te ga pretvoriti u prostor koji će promovirati kulturnu baštinu Pelješca i regije.

Close Menu

PREZENTACIJSKI CENTAR U STONU

ADRESA: Gundulićeva poljana 1, 20230 Ston

hrHR
Skip to content