Skip to main content

POSTAV

Dobrodošli u Prezentacijski centar DVOR u Stonu – jedinstveno mjesto posvećeno čuvanju i predstavljanju bogate kulturne i prirodne baštine Jadrana, s posebnim fokusom na područje Pelješca. Nalazi se u prekrasnom gradiću Stonu, te ovo inovativno središte pruža nezaboravno iskustvo koje vas vodi na uzbudljivo putovanje kroz prošlost i otkriva ljepote Jadranskog mora.

Ulaskom u Prezentacijski centar, dočekat će vas interaktivni izložbeni prostor koji će vas voditi kroz različite aspekte jadranske kulture i povijesti. Prostor je pažljivo osmišljen kako bi pružio autentično iskustvo, korištenjem suvremenih tehnologija i interaktivnih elemenata koji će vas angažirati na jedinstven način.

Upoznajte se sa starim gradom Stonom i njegovim monumentalnim zidinama koje datiraju još iz 14. stoljeća i drugi su najdulji sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu, a prvi u Europi.

U DVORU možete saznati o njihovoj povijesti, izgradnji i značaju, kao i općenito o povijesti Stona, a i Kneževog dvora u kojem se nalazi ovaj centar.

Posebna pažnja u postavu posvećena je bogatoj pomorskoj tradiciji Jadrana, a Prezentacijski centar DVOR u Stonu također slavi i bogatu gastronomsku baštinu Pelješkog područja.

Na posebnom interaktivnom ekranu pogledajte sve što Ston nudi, a također i isprobajte različite interaktivne tematske tehnike crtanja.

Čekamo Vaš posjet!

Close Menu

PREZENTACIJSKI CENTAR U STONU

ADRESA: Gundulićeva poljana 1, 20230 Ston

hrHR
Skip to content