Poljoprivredne površine na Pelješcu su ograničene, no izvrsno iskorištene i to ponajprije za proizvodnju vrhunskih vina autohtone hrvatske sorte grozda – plavac mali. U Pelješkom vinogoriju, posebno se ističu područja Dingač, Postup i Ponikve, čiji proizvodi imaju zaštićenu oznaku izvornosti.

Grožđe se uzgaja u terasastim vinogradima okrenutima prema moru, zbog čega dobivaju dodatno osvjetljenje od morske površine. Vinogradi su atraktivnog izgleda i izvanredan su primjer kako je ljudska ruka oblikovala teško pristupačne terene tradicijskim znanjima i vještinama. Vinogradarstvo na Pelješcu ima dugu povijest i tradiciju koja se njeguje s ljubavlju i pažnjom. Vinogradari pažljivo njeguju svoje loze tijekom cijele godine, a berba grožđa obično se obavlja ručno kako bi se osigurala najbolja kvaliteta. To omogućuje da vina iz Pelješkog vinogorja zadrže autentičnost i prepoznatljiv okus koji oduševljava ljubitelje vina diljem svijeta.

Maslinovo ulje također je karakterističan pelješki proizvod sa širokom upotrebom u mesnim i ribljim jelima.

Berba maslina obično se obavlja u jesen, kada plodovi postignu optimalnu zrelost, a tradicionalne metode prerade osiguravaju da maslinovo ulje zadrži svoj jedinstveni okus i miris koji je odraz ljubavi prema zemlji i njezinim plodovima. Ulje se na Pelješcu najčešće dobiva od autohtone sorte dalmatinska oblica te autohtone pelješke sorte – paštrica.